Газови котли

Проектиране и монтаж на отопление, вентилация, 
климатизация и хладилна техника / Услуги / Отопление / Газови котли

Газови котли

Ефективно отопление на газ благодарение на газовите кондензни котли. При този вид система се оползотворява не само топлината, получена при изгарянето на газ, но и допълнително топлината, която при конвенционалната техника остава неизползвана. Кондензните котли извличат почти напълно топлината в отработените газове и я отдават на отоплителната система. Този тип отопление спестява както енергия и пари, така и щади околната среда.

Кондензният котел се характеризира с висока ефективност - 104%, обоснована от намалени разходи, които се реализират на база оползотворяване на остатъчната топлина на изгорелите газове и ниски емисии на атмосферно замърсяване.

Кондензният котел се предлага във вариант двуконтурни – за отопление и топла вода на проточен принцип или едноконтурни – само за отопление с възможност за включване на серпантинен бойлер към тях. Количеството топла вода при проточните уреди е достатъчно да захрани душове и мивки.

Стенният кондензен котел е идеален за монтиране в жилищните помещения. Без проблеми може да се постави в ниша в банята или складово помещение, да се окачи на стена в кухнята, над пералня и сушилня или просто на стена в хола. Благодарение на компактните си размери и елегантен дизайн, котелът се вписва хармонично в интериора на всяко жилище.

В повечето котли има вградено управление с дигитален дисплей и възможност за работа по стайна и по външна температура при свързване с външен температурен сензор. Интегрирана е и функция против замръзване. Бързо и лесно се настройват температурите на водата за отопление и битови нужди.

Поддръжката на котела е изключително лесна и бърза: всички конструктивни компоненти са достъпни от фронталната страна на котела, не са необходими странични свободни пространства за сервизиране. Необходимите компоненти за инсталацията като разширителен съд, помпа и предпазни арматури са заводски вградени в котела.

В ПОЛЮС-ТМ предлагаме също и промишлени водогрейни газови котли до 1000 кW.